ЗДО №1, ЗДО ”Малятко” №1 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

"До Лесиного віночка"

В ЗДО25.02.проходить тематичний день на тему « До Лесиного віночка». Педагоги  поставили  навчально-вихов­ні завдання, зумовлені необхідністю формування в дітей почуттів любові, справедливості, правди, спів­чуття, милосердя та інших чеснот. Виховують інтерес до художньої творчості, ціннісне ставлення до поезії Лесі Українки, любов до України.

Вихователь, Черниш О.В. розширила знання дітей старшої групи ,про життя і творчість української поетеси та письменниці. Продовжувала формувати вміння розігрувати зміст відомих творів під час інсценування, театралізації із використанням різних засобів виразності. Дошкільники прикрашали портрет Лесі Українки квітами, які виготовили власноруч.

  

 

Вихователь, Нікішова Л.М. вважає, що казка  є невід`ємним елементом у вихованні дітей. Вона доступною мовою вчить дітей життя, розширяє пізнання про добро і зло. Оригінальними є казки української письменниці та поетеси Лесі Українки.   Особливу увагу привертає казка “Біда навчить”. Через неї у дошкільників формуються моральні поняття, адже майже всі діти ототожнюють себе з позитивними героями, а казка кожен раз показує, що добрим бути краще, ніж поганим, що треба прагнути робити добро людям.   Інтонаційно та виразно, вихователь, розповіла казку дітям, малюки обіграли її в ролях та виконали практичну роботу  - колаж до казки «Біда навчить».

     

   

   

      

        

Діти групи «Перлинки» дізнались багато нового та цікавого про життєвий та творчий шлях великої української поетеси Лесі Українки. Вихователь, Мельник Л.М.  розвиває в дітей уяву, фантазію, любов до художнього слова, «поетичний слух». Навчає добирати риму, створювати сюжет за її творами. Малята виконали колективну роботу – (колаж) за творами Лесі Українки «На зеленому горбочку» та «Вишеньки - черешеньки»   

 

 

                                       

 

 

 


 

« повернутися до списку новин

Жашківська міська рада Черкаська область, Жашківський районЖашківська міська рада

 Відділ освіти Жашківської міської ради

Міністерство освіти і науки України

Інститут модернізації змісту освіти

 

 

 

                       

                     

 

 

 

.

 

 

Логін: *

Пароль: *