ЗДО №1, ЗДО ”Малятко” №1 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

Міжнародний день рідної мови

 

 

«Мова – душа народу».

Освітній заклад «Малятко»№1 долучився до відзначення міжнародного дня рідної мови. Віддаємо шану українській мові, адже рівень розвитку рідної мови є джерелом духовного розвитку народу.

Вихователі з дітьми проводять бесіди, тематичні заняття, творчі та пізнавальні ігри, вивчають вірші  про красу і багатство української мови, яка вона мелодійна і м ҆ яка, дивна і чарівна, милозвучна і лагідна.  Розширюють знання дітей про  багатство мов, формують розуміння того, що  мова – скарб кожного народу; розвивають комунікативну компетентність дошкільників; виховують любов до рідної мови, як неоціненного спадку свого народу, почуття патріотизму громадян Української держави.

  Роботу спрямували на виховування в дошкільників національної самосвідомості, налаштованості на осмислення моральних та культурних цінностей, історії власного народу. А найважливішим аспектом формування національно самосвідомої особистості є виховання поваги та любові до державної мови. А ще вона рідна нам, тому що  живемо ми в Україні,  і повинні розмовляти державною українською мовою, бо ми патріоти своєї країни. Діти декламували вірші українських поетів,  грали народні ігри. Метою даних заходів було розкрити красу української мови, її багатство, викликати у дітей любов до рідної Батьківщини.

Дошкільники декламували вірші українських поетів, грали народні ігри. Метою даних заходів було розкрити красу української мови, її багатство, викликати у дітей любов до рідної Батьківщини.

  

 

  

 

« повернутися до списку новин

Жашківська міська рада Черкаська область, Жашківський районЖашківська міська рада

 Відділ освіти Жашківської міської ради

Міністерство освіти і науки України

Інститут модернізації змісту освіти

 

 

 

                       

                     

 

 

 

.

 

 

Логін: *

Пароль: *