ЗДО №1, ЗДО ”Малятко” №1 м. Жашків, Жашків
Черкаська область, Уманський район

"Спостереження в природі"

Педагоги закладу дошкільної освіти в  роботі використовують творчу спадщину В.О. Сухомлинського з метою формування у дошкільників міцних екологічних знань. В ЗДО створено екологічне середовище, в якому дорослі особистим прикладом демонструють правильне ставлення до природи і активно, разом з дітьми беруть участь у природоохоронній діяльності.

Вихователь ясельної групи Кацалап І.В. з маленькими «Пізнайками» спостерігали за кульбабками, що ніби маленькі сонечка розсипались по зеленій травичці. Діти милувались та нюхали запашні квіти.

Нікішова Л.М., вихователь молодшої групи №1, звернула увагу малюків групи «Веселка» на зміни, які відбулися з фруктовими  деревами- спостерігали за квітучою вишнею. На занятті з малювання  в малюнку передали свої враження від спостереження  малювали двома способами – пензлем та застосували нетрадиційний  методи малювання – пальцем. 

Діти молодшої групи №2 «Сонечко», разом з вихователем Павлюк Л.П., милувались рясним цвітінням кульбаби на майданчику. Досліджували властивості квітки (стебло крихке, легко ламається). Звернули увагу, що деякі кульбаби вже відцвіли і у них з’явилися пушинки – насінини. На білу кульбабку можна подути і насіння розсиплеться в різні боки. 

Вихователь Кубарська Л.М., спонукала дітей середньої  групи №2 «Смайлики», до творчої роботи, передати  свої враження від спостереження «Квітучі дерева нашої місцевості».Учила образно відтворювати побачене в аплікації; розвивала творчі здібності та фантазію, естетичне сприймання дітьми навколишнього довкілля.

Андрущенко К.М, вихователь середньої групи №1 «Перлинки», підвела розглянула з малятами квітучу вишню, сливу . Діти дізнались багато новинок – цікавинок про квітучі дерева, грали в ігри пізнавального характеру, милувались запашним цвітом.

Весною цвіт вишні, яблуні, персика, груші своєю красою прикрашають природу, влітку дають плоди і мають безліч лікувальних властивостей, про це дізнались дошкільнята старшої групи, вихователь Черниш О.В., під час цільової  прогулянки по території дитячого садка. Звернули увагу на зміни, які відбуваються в природі весною. Робили висновки, доводили свою думку. 

      

  

  

  

  

  

 

 

 

 

 

 

« повернутися до списку новин

Жашківська міська рада Черкаська область, Жашківський районЖашківська міська рада

 Відділ освіти Жашківської міської ради

Міністерство освіти і науки України

Інститут модернізації змісту освіти

 

 

 

                       

                     

 

 

 

.

 

 

Логін: *

Пароль: *